Wednesday, March 23, 2022

Novaya Gazeta og Dmitrij Muratov donerer Nobelmedaljen til fordel for ukrainske flyktninger


                                                Foto credit: rrodrickbeiler

Den russiske avisen Novaya Gazeta og Nobelprisvinner og sjefsredaktør Dmitrij Andreyevich Muratov, har bestemt seg for å donere Nobels fredsprismedalje 2021 til et fond for å hjelpe Ukrainske flyktninger, sårede og syke barn som trenger akutt behandling. Det skriver avisen på sine nettsider; Novaja Gazeta. Avisa påpeker at det allerede er 10 millioner mennesker på flukt. 

Novja Gazeta ble startet etter oppløsningen av Sovjetunionen i 1991, og ble raskt en viktig forkjemper for demokrati og yttringsfrihet. Mikhail Gorbatsjov, Sovjetunionens siste leder, ble medeier i avisen. 

Den russiske annektering av Krim i 2014 og de russiske myndigheters bruk av militærmakt har ved en rekke anledninger blitt kritisert.

Hver dag forteller vi deg om hva som skjer i Russland og verden. Våre journalister er ikke redde for å få sannheten til å vise deg det.

I et land der myndighetene hele tiden ønsker å forby noe, inkludert å forby sannhetens fortelling, bør det være publikasjoner som fortsetter å engasjere seg i ekte journalistikk.

Novaya Gazeta/News     

 

 

No comments:

Post a Comment